במקרה של הרעלה אתם יכולים להיות מצילי חיים. אם בעל החיים בהכרה יש לגרום להקאה בעזרת מי מלח, מי חמצן מדוללים או מי חרדל. אם לא אל תעשו דבר והזדרזו להגיע לווטרינר.
במקרה של הכשת נחש להזיז כמה שפחות, לא לבצע חסימת כלי דם ולהגיע מהר לרופא.
מכות חום הן בעיה נפוצה בטיולים ובעיקר בשפת הים. יש לקרר עם אלכוהול או מים. לא לטבול באמבטיה קרה או קפואה, אך שימו את בעל החיים בצל ובמנוחה. חשוב מאוד לא לתת לכלב כמות גדולה מאד של מים קרים לשתייה.
במקרה של פגיעות עין קוץ או טראומה אחרת יש לשטוף בעזרת מים , אפשר לשים טיפת שמן זית במקרה של חשד לפגיעה חודרנית ולהגיע למרפאה קרובה לבדיקה.
במקרה של התייבשות טרם יציאתכם לטיול, וודאו שיש לכם קערה למים, מעט מזון יבש ותיק עזרה ראשונה המכיל את הדברים הבאים: מד חום, תחבושות גזה, פדי גזה סטריליים, מי חמצן, סביעור, מספריים ופלסטר לא דביק, שרוך או גומי לחסימת וורידים, סינטומיצין 3% לעורו- 5% לעיניים.
וטרינר חירום זיהיתם מצוקה פיזית עבור בעל החיים ופעלתם לפי ההוראות, עתה חשוב להבהיל את בעל החיים בהקדם לבית חולים וטרינרי. ניתן לחייג למס' 054-7492467 ווטרינר חירום יתייצב לרשותכם.
במידה ואתם חושדים שמשהו אינו כשורה עם חיית המחמד שלכם, קרתה תאונה כלשהי או מקרה חירום אחר, חשוב מאוד לפנות בהקדם לוטרינר חירום 24 שעות ביממה לטיפול בהקדם בכלב או בחתול שלכם.
עליכם מוטלת האחריות לדאוג לשלומן ולרווחתן של חיות המחמד שלכם. ישנה חשיבות גדולה בדיוק כמו אצל בני אדם, להבהיל את בעל החיים לידי וטרינר מוסמך לצורך בדיקה וטיפול שיכול לקבוע לעתים בין חיים ומוות. מקרי חירום קורים באופן לא צפוי, וחשוב למהר ולטפל במקרים אלו בהקדם, בית חולים וטרינרי ד"ר פצ'ו עומד לשירותכם וחשוב מכך לשירות ההולכים על ארבע בכל עת.
בית החולים מספק שירותי רפואת חירום לכלבים ולחתולים בכל ימות השבוע, כולל אשפוז, טיפול נמרץ ושירותי מעבדה. וטרינר חירום עומד לרשותכם 24 שעות ביממה הן בית החולים ברמת גן והן במרפאה וטרינרית בהוד השרון לנוחיותכם.
הוראות עזרה ראשונה מפי וטרינר חירום
במקרי חירום חשוב להיות ערניים ולפעול מהר, לפעמים הדברים הקטנים שאנו יכולים לעשות בעצמנו, בטרם נבהיל את בעל החיים לבית חולים וטרינרי יכולים לעשות את ההבדל בין חיים למוות. להלן הוראות עבור מקרי חירום אפשריים.
(ההוראות מיועדות ברובן לכלבים, אך בחלק מהמקרים ההוראות טובות גם לחתול)
במקרה של קשיי נשימה (לאחר הכשה או לאחר אכילת צמח מגרה) יש לפנות הפרשות מבית הבליעה על מנת להקל על השאיפה. אפשר וכדאי להנשים על ידי פישוק הלסתות ונשיפה לתוך הפה, אך גם לתת לכלב ללקק קרח על מנת להקטין את הבצקת בבית הבליעה.
אם יש שטף דם חיצוני – חיבשו והדקו מעל מקור הדימום. אפשר לאלתר חוסם על-ידי ליפוף בד סביב ענף עץ או הפעלת לחץ חיצוני ללא הרף. אם יש דימום קל ומקומי ניתן לבזוק על המקום אבקת קפה ולחבוש עם בד.