אם אתם משאירים את כלבכם למשמורת בפנסיון, בידקו את תנאי התברואה ובחנו את הכלבים שנמצאים שם לפני שאתם משאירים את יקיריכם. כלבים מאושרים בפנסיון נקי הם ערובה לחזרה מחופשה ללא עוגמת נפש נוספת. אל תשאירו כלב אצל בעל פנסיון שאינו דורש פנקס חיסונים מסודר וטיפול חיצוני נגד טפילים.
לטיול או לשפת הים קחו לכלב כמות מספיקה של מים וכלי ייעודי, ומזון יבש לו הוא רגיל. שימו יום קודם לפחות אמצעי הדברה יעיל נגד קרציות ופרעושים. כלב שישתה מי ים, וישלשל במשך יום או יומיים - זה ממש לא נורא.
כדי להשלים את התמונה ניתן לכם גם כמה היבטים וכלים של עזרה ראשונה שאולי יעזרו לכם לעת מצוא:
במקרה של קשיי נשימה (לאחר הכשה או לאחר אכילת צמח מגרה) יש לפנות הפרשות מבית הבליעה על מנת להקל על השאיפה. אפשר וכדאי להנשים על ידי פישוק הלסתות ונשיפה לתוך הפה, אך גם לתת לכלב ללקק קרח על מנת להקטין את הבצקת בבית הבליעה.
אם יש שטף דם חיצוני – חיבשו והדקו מעל מקור הדימום. אפשר לאלתר חוסם על-ידי ליפוף בד סביב ענף עץ או הפעלת לחץ חיצוני ללא הרף. אם יש דימום קל ומקומי ניתן לבזוק על המקום אבקת קפה ולחבוש עם בד.
במקרה של הרעלה אתם יכולים להיות מצילי חיים. אם בעל החיים בהכרה יש לגרום להקאה בעזרת מי מלח, מי חמצן מדוללים או מי חרדל. אם לא אל תעשו דבר והזדרזו להגיע לווטרינר.
במקרה של הכשת נחש - להזיז כמה שפחות, לא לבצע חסימת כלי דם ולהגיע מהר לרופא.
מכות חום הן בעיה נפוצה בטיולים ובעיקר בשפת הים. יש לקרר עם אלכוהול או מים. לא לטבול באמבטיה קרה או קפואה, אך שימו את בעל החיים בצל ובמנוחה. חשוב מאוד לא לתת לכלב כמות גדולה מאד של מים קרים לשתייה.
במקרה של פגיעות עין מקוץ או טראומה אחר יש לשטוף בעזרת מים , אפשר לשים טיפת שמן זית במקרה של חשד לפגיעה חודרנית ולהגיע למרפאה קרובה לבדיקה.
בכל מקרה, טרם יציאתכם לטיול, וודאו שיש לכם קערה למים, מעט מזון יבש ותיק עזרה ראשונה המכיל את הדברים הבאים: מד חום, תחבושות גזה, פדי גזה סטריליים, מי חמצן, סביעור, מספריים ופלסטר לא דביק, שרוך או גומי לחסימת וורידים, סינטומיצין 3% לעור ו- 5% לעיניים.
כל הזכויות שמורות לד''ר אבי פצ'ו. אין להעתיק, לשכפל,להפיץ או לפרסם בכל מדיה שהיא ללא אישור מפורש בכתב מראש.
הקיץ בפתח, השמש זורחת והכל פורח, ואנו מבלים זמן רב עם כלבינו מחוץ לכותלי הבית. כלב פוגש את מרבית גורמי הסיכון לבריאותו מחוץ לארבעת הקירות: בגינה, בפארק, בשפת הים ובטיולים. מה גם שבעונת הקיץ הם יבלו שעות רבות במקום בו יהיה ריכוז גדול של כלבים. בעונה זו גם מתעוררים לחיים הפרעושים, מגיעות הקרציות, קמים לתחייה הנחשים ו"פורחים" האלרגנים.
מה משותף להרדוף הנחלים ולנרקיס? שניהם רעילים לכלבים
מי מתקיף אותנו בעונה זו? התשובה היא כולם.
פרעושים. הם עוקצים, גורמים לגרד בלתי נסבל ומעבירים גם תולעים שטוחות כאשר הכלב בולע את הפרעוש.
קרציות. הן אינן גורמות לאלרגיה אלא לקדחת קרציות. היא מסוכנת בהרבה וגורמת למחלה שהיא סכנת חיים. ישנם אמצעי הדברה מצוינים שחובה לעשות בהם שימוש. חלק מטפילי הדם אינם ניתנים לטיפול יעיל וחלק אחר יהיה שוכן לעד בדמו של הכלב.
תולעת הפארק. מועברת על-ידי בליעת חיפושית זבל הניזונה מצואה. בעונת הקיץ הצואה מצטברת, ישנן חיפושיות למכביר, מאחר ואיש אינו אוסף את הצואה והכלבים מבלים שעות ארוכות בגנים הציבוריים. תולעת זו יכולה להיות בין השאר, גורם תמותה על-ידי גרימת מפרצת באבי העורקים של כלבים שלא מטופלים נגדה.
נגיפים. הידבקות בנגיפים נפוצה יותר בקיץ, אך חיסון נאות מספיק למרבית המחלות. שעלת הכלביות היא מחלה אליה נחשף הכלב בדרך כלל בפנסיון או במגע עם כלב ששב משם. עד השנה הבעייה הייתה קלה וחסרת משמעות מהותית. השנה משום מה הפכה לבעייה קלינית קשה למדי כך שהחיסון מומלץ.
רעלים ורעלנים. קטסטרופה של השנים האחרונות !! חשוב לציין בראש ובראשונה צמחים כגון הרדוף הנחלים וציקאס שהם שניהם צמחים רעילים ומסוכנים מאוד. נוסיף את הנרקיס, הפילדנדרום, קיקיון, בוצין ועוד רבים שגם הם רעילים והרשימה אינסופית. המלצתי החמה היא להיכנס לאתר של ASPCA ולקרוא על TOXIC PLANTS FOR DOGS AND CATS .
נחשים. אלה ישנו שנת חורף ארוכה ויוצאים מתחת לסלעים בחודשים מרץ עד מאי עם בלוטות ארס מלאות. קורבנות ההכשה הראשונים הם אלו שברמת הסיכון הגבוהה ביותר, עקב כמות הארס וריכוזו, אז היזהרו ואל תתנו לכלב לרחרח כל שיח באזורי סיכון. קחו בחשבון שנחש צפע אינו מתקיף כלבים מיוזמתו ואינו מחפש את קרבתנו. מרבית המקרים הם התגוננות בהפתעה.
טיולים- אל תשכחו לכלבים שלכם אין נעליים ועלולים לשפשף את הכריות עד אובדן רקמה. משחו משחת משושת, דאגו לשתייה והגנה, רטיבות ולחות ואל תשכחו שטיול פעם בשנה לכלב עירוני אינו מה שהגוף מכיר.